Categories
Uncategorized

ÖÖRAHVA KOMMUUNA ESMANE KONTUUR

Nagu mõned teist juba teavad, olen alustanud erakonna kokkupanemist. Olen juba 38-aastane ja on aeg hakata vastutust võtma. Saaksin rõõmuga veel mõned lapsed, kuid sellises maailmas, kus pimeduse jõud neid tappa ja pilastada ähvardavad, poleks see kõlbeline — ning just selline on olukord nüüd ning on olnud kauem, kui keegi meist mäletada jõuab.

Minu mentor Slavoj Žižek on soovitanud, et ma järgiksin täpselt juhendit – mängiksin täpselt nende reeglite järgi – ei mingit lollust, ei mingit punkrocki, ei mingit sekundaarset deviantsust. Ma teen just nii, nagu teevad mu vastased, ja minu eesmärk on olla oma töö tegemisel vaid natukene neist parem ja sellest juba piisabki.

Minu esimeste kampaaniate esmane lubadus on, et meie erakonna võimu all hakkavad inimesed saama ennast VÄLJA MAGADA. ÖRK on eelkõige tervishoiulise suunitlusega erakond ja ideaalis oleks tähtsaim minister tervishoiuminister — satanistlik on pidada mingit muud “riiklikku” huvi inimese keha tervisest tähtsamaks, sest inimese keha on Issanda tempel.

Nagu kõik teisedki poliitikud ütlen ma mida iganes, et valituks osutuda. Erinevus seisneb selles, et mina räägin tõtt. Simone Weil soovitas seda. Valetamine ei ole energiasäästlik. Mu õde Luthien ütleb alati, et kui Su süda on puhas, siis pole Sul midagi karta. Ma arvan, et sellepärast ei õnnestunudki LKA-l Fidel Castrot tappa – sest tema süda oli poliitiku kohta piisavalt puhas. Sa näed, et ma nimetan juba päris alguses palju nimesid. Ma kavatsen seda ka edaspidi teha. Eelkäijaid, keda austada, on vähe, nii et neid väheseid, kelle olen leidnud, austan ma täie jõuga.

Lisaks terviseküsimustele, sealhulgas ületöötamisest tulenevatele terviseprobleemidele, on meie erakonna üks prioriteete maaõiguste õigluse küsimus. Veel 18. sajandil võis “Eesti” ühiskonda jaotada neljaks kastiks – isandad, teenrid, orjad ja vaimud (Miks Eesti on ekslik nimetus ja miks see ka ei ole seda, selle teema juurde naaseme hiljem). Teenrid kujutasid endast reetureid, kuid see polnud täielikult nende süü, isandad muidugi rõhujaid, võõramaalastest satanistlikke vallutajaid, orjad tegid ära suurema osa tööst ja vaimud olid need, keda ei saadud tegelikult tööle panna, sageli vaimse puudega inimesed – või siis väga head teesklejad, võib võrrelda ka indiaanlastega, kes surid sunni peale lihtsalt surnuks. Isandate poolpimedate silmade jaoks võisid nad ka nähtamatult liikuda. Vaime rõhusid kõik teised kastid, sest nad armastasid kõige rohkem vabadust, nii et seda lihtsalt ei saanud neist välja peksta. Nagu kõlab populaarne eesti laul: “Vägivald armastab vabadust, tahab teda endale allutada”.

See omakorda viib meid genotsiidi ja võõrandamise küsimusteni. Varem leidus meie mail mitmeid kulturolingvistilisi gruppe nagu näiteks vadjad, kelle kohta tänapäeval öeldakse, et neid on alles jäänud vaid käputäis. Kuhu nad kadusid? Tundub, et keegi ei ole neilt seda siiani küsinud. Meie kavatseme seda teha. Kahtlustan, et mõnede rahvaste suhtes on rakendatud hävitamispoliitikat, milles kohaliku rahva valitsevad klassid on selgelt süüdi, muidu räägiksid nad sellest rohkem. Kohalike isandate genotsiidiprogrammid on kiirelt lõimunud meid vallutanud suuremate rahvaste samalaadsetesse programmidesse. Nende protsesside spetsiifikat lahkame hiljem.

Samuti on Eesti lähiajaloos olnud mitmeid juhtumeid, kus maid on ühtedelt inimestelt ära võetud ja teistele antud. Dokumenteeritud on fakt, et mõned inimesed ei saanud pärast Eesti Vabariigi loomist kunagi maad – miks? Teise erastamise kohta on majandusteadlane Branko Milanovic märkinud, et kuigi turu liberaliseerimine oli tollal üsna paratamatu ja loogiline, olid privatiseerimisprotsessid äärmiselt ebaseaduslikud ja ebaõiglased ning teenisid ühe kindla klassi huve. Ja nagu me Eestis tavaliselt ütleme, see ei ole see Eesti, mida me tahtsime. Aga me võime siiski ette kujutada seda Eestit, mida tahtsime ning selle suunas töötada. Me saame taastada vähemalt mingisuguse õigluse ja karistada vähemalt mõningaid reetureid ja me saame — me peame rääkima nende lugusid, keda riik nii kohutavalt alt vedas, kuidas iganes seda tol hetkel siis ka ei nimetatud.

Partei sisaldab 11 aspekti või fraktsiooni:

Öörahva Kommuuna
Dominikaanid
Piraadid ehk nn Rannarahva erakond
Vitsakimp
Mambo Number Five
Pornokraatia
Klaasipidu
Alati Sinule
Verekuninga Apartei
Loomadega koos
Eudaimoonia

Nende fraktsioonide sisu tähenduse avan hiljem, kuigi ka nimed ise võivad sellele mõningal määral juba viidata. Ise keskendun hetkel enim fraktsioonile Alati Sinule, mille eesmärgiks on poliitilise partei vormi keelustamine Eesti alal Simone Weili õpetuse järgi.

Partei esimesed sõnad on järgmised

“KÄI VIISAKALT PERSE DEBIILIK”, mis pärinevad minu healt sõbralt, juristilt ja tervisenõustajalt Yemethilt, kes on transhumanist. Meie peaministrikandidaat Ivar Pikker on samuti transhumanist.

Erakonna teised sõnad on:

MEIE TAHAME OLLA JA OLEME
VAIKIV, UNUNEV LEHEKÜLG
AEGADE-RAAMATUS:

ME EI ULATA KÄSI PILVEDE POOLE
EGA SAMMU SUURE SIHI POOLE

MEIE HOIAME LÕKETE LÄHEDALE
NINASÕÕRMETES KIRBE SUITS

SEST MEIE EI TAHA ELADA, EI TAHA KIRJUTADA
AEGADE-RAAMATUSSE


EI OLE MEIE OTSAETTE KIRJUTATUD
ELUSÕNA!

MEIE SILMADES EI SÄRA SÄDEMED
MEIE LIIKMEIS EI LAINETA JULGUS JA JÕUD
EI HOOVA ELU!
ME EI ULATA KÄSI PILVEDE POOLE
EGA SAMMU SUURE SIHI POOLE
EI TAHA ELADA, EI KIRJUTADA
AEGADE-RAAMATUSSE…

Partei kolmandad Sõnad on:

Милый мой друг ,
Добрый мой друг ,
Людям так хочется мира .

И в тридцать пять
Сердце опять
Не устает повторять:

Пусть всегда будет солнце,
Пусть всегда будет небо ,
Пусть всегда будет мама ,
Пусть всегда буду я .

Olen mõelnud, et need sõnad viitavad minu õele Luthienile, kes on praegu kolmkümmend viis ja väga hea ema, aga need võivad muidugi viidata ka muudele inimestele, paljudele, üha enamatele…

Partei neljandad sõnad, partei veri on ALATI SINULE! Ja praegu ma rohkem sõnu ei anna, et lugejat mitte ära väsitada.

Lisaks saab lugeda ja pilte vaadata neist kohtadest:

(1) John Miró, Siul Miró, Anuel, Enlin (@verekuningas) / X (twitter.com)
Immanwe:l | creating Art | Patreon
https://www.facebook.com/martin.luiga
https://n6elasilm.substack.com/
(1) Teolinda’s Substack | Teolinda Väeli | Substack
https://medium.com/@martinluiga

Tänan tähelepanu eest. Ma armastasin teid veel enne, kui ma teid tundma õppisin. Kogu teie armastus jõuab teieni tagasi. See on lubadus. Kavatsen seda pidada. Mind juba kasvatati niimoodi.

Leave a comment